Tips voor een gezonde bodem

13-11-2023

Ben jij projectuitvoerder, ontwerper, groenbeheerder of beleidsmaker en wil je in je dagelijks werk bijdragen aan een gezonde bodem? Of wil jij gewoon als bewoner iets doen voor een gezonde leefomgeving rondom je eigen woning?

Iedereen die een verschil wil maken, vindt in de brochure Tips voor een gezonde bodem nuttige informatie en adviezen voor een gezond bodemleven.

Een gezonde bodem is belangrijk. Het leidt tot meer biodiversiteit en bovendien helpt een gezonde bodem om wateroverlast en hittestress in de stad te verminderen. Een gezonde bodem biedt voedsel voor insecten, vogels, amfibieĆ«n en andere dieren. Ook mensen hebben vruchtbare grond nodig om voedsel te verbouwen. Kortom: een gezonde bodem betekent meer leven. 

Opgaven als de energietransitie, digitalisering, nieuwe mobiliteit, klimaatadaptatie en reguliere vervangingsopgaven zorgen de komende decennia voor veel werkzaamheden in de openbare ruimte. Dat maakt de stadsbodem extra kwetsbaar. Door bewust te ontwerpen, uit te voeren en te beheren kunnen we het bodemleven zo veel mogelijk beschermen. Maar ook een bodembewuste benadering van het stedelijk groen is cruciaal voor de verduurzaming van de openbare ruimte. 

De brochure Tips voor een gezonde bodem laat aan de professionals zien hoe dat kan, maar ook hoe je als bewoner met simpele acties een verschil kan maken voor het bodemleven in je eigen omgeving. De brochure is een uitgave van de City Deal Openbare Ruimte

Afbeeldingen

Bekijk ook

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op. 
We reageren zo snel mogelijk.


Ik wil contact opnemen


          

 

 

 

Cookie-instellingen